Bourgogneaften

24. november 2022

Torsdag den 24. november byder N.V. Tasting indenfor til en helt særlig aften i de gamle og stemningsfulde bygninger på herregården. Vi får nemlig fint besøg af Domaine Rion – en anerkendt fransk vinproducent, som laver fantastisk bourgogne. 

I løbet af aftenen bliver I præsenteret for forskellige eksklusive bourgognevine, der er afstemt til aftenens 10 fantastiske serveringer fra N.V. Tasting. 

 

historien om Domaine

Bourgogne strækker sig fra Chablis i nord til Beaujolais i syd, og har været “vinland” siden det 2. århundrede. Sydøst for Chablis ligger Côte d’Or, der er opdelt i to dele: Côte de Nuits og Côte de Baune. Går man længere syd, finder man Côte Chalonnais, Mâconnais og sids Beaujolais. 

På en anbefaling fra monsieur de Villaine fra Domaine Romanee Conti har vi taget det lille familieforetagende Domaine Armelle & Bernard Rion i sortiment med stor begejstring. Domaine blev grundlagt i 1896 af Pierre Rion, der havde arbejdet som plukker for Château de la Berchère i Côte de Nuits og sidenhen købte slottets vinmarker. Pierres søn, Louis overtog efter ham og i 1952 blev Domaine delt mellem Louis sønner. Marcel, den ældste, blev i Vosne og fortsatte udvidelsen af Domaine. 

Bernard kom til i 1973, hvor han hjalp sin far og sidenhen overtog Domaine sammen med sin kone Armelle. Siden 2006 har deres datter Alice været med til at lave vinene ved siden af sin far. Alices mand, Louis kom til i 2010 og Bernard og Armelle to andre døtre, Nelly og Melissa, der også er kommet tilbage i hhv. 2015 og 2018. Domaine Rion har opnået den franske bæredygtighed anerkendelse HEV (“High Environmental Value”). 

Vinmarkerne ligger i de mest prestigiøse byer i Cote de Nuits, Vosne-Romanée, Chambolle-Musigny og Vougeot. De råder over ca 8 ha vinmarker, der dyrkes med så lidt indblanding som muligt. Da der ikke er mange vinmarker til salg i Bourgogne, har Rion siden 2019 desuden indgået aftaler med lokale vinbønder om at langtids-leje vinmarker, som de er forpligtet til at passe som sine egne.

AFTENEN BYDER PÅ

10 serveringer fra N.V. Tasting
Afstemt vinmenu med fokus på bourgogne 

Pris 2.995,-

ankomst & priser

Pris for deltagelse i arrangementet den 24. november: 2.995,- pr. person 

Arrangementet skal bookes gennem receptionen på enten telefon: 9748 4897 eller mail: hotel@hotelvosborg.dk. Hvis du ønsker at tilkøbe en overnatning efter eventet, er der selvfølgelig mulighed for det. Du kan blot nævne det for receptionen eller booke online nedenfor.