WELCOME TO GRACELAND

Koncertforedrag om Paul Simons album Graceland. En aften i selskab med musikken der satte Sydafrika på det musikalske verdenskort.

Koncertforedrag om Paul Simons album Graceland.
En aften i selskab med musikken der satte Sydafrika på det musikalske verdenskort, og den politiske kontekst som omgiver pladen.

Paul Simon tog i 1985 til Sydafrika under det racistisk apartheidstyre, for at indspille sange til pladen Graceland. Det var en kontroversiel beslutning i sin samtid, og rejser også i dag en række relevante spørgsmål: Var det en blåstempling af apartheidstyret? Stjal han de sydafrikanske musikeres musik? Var det kulturel appropriation?

På trods af de politiske spændinger der omgiver pladen blev den en verdensomspændende succes, og Paul Simon skabte med de sydafrikanske musikere en hidtil uhørt lyd. Graceland fik en Grammy for “Album of the year”, og er bredt anerkendt som en af verdens mest skelsættende popudgivelser.

Til vores koncertforedrag spiller vi live udvalgte numre fra Graceland, og bruger dem til at fortælle om pladens musikalske træk, dens plads i Paul Simons karriere og storpolitiske implikationer. Den politiske debat rejser et spændende spørgsmål; Kan kunst (æstetik) være frigjort fra moral (etik). Hvilken med Me-Too bælgen igen er et højaktuelt spørgsmål.

Welcome to Graceland er:

Max kirkeby (guitar): Musiker, cand.Mag. og Højskolelærer. Simon Stadsholt (bas): Musiker og Cand.Musicae. Andreas Bech (Sang): Musiker, Cand.Mag. og musiklærer. Henriette Krogh (trommer): Musiker og musiklærer (bl.a. Moonjam)

162694897_156066853036192_7060708997975925072_n
05/05/2022 20:00
Pris: 245 DKK + gebyr
Varighed: 85 minutter