Svend Brinkmann er en af de stærkeste stemmer i debatten om tidens tendenser, og hvordan vi kan gå både med og imod dem.
En sommerdag i 2018 modtog Svend Brinkmann et håndskrevet brev fra en læser, Lili på 90 år. De to blev pennevenner og begyndte siden at mødes regelmæssigt i Lilis lejlighed. Her fortalte Lili sin livshistorie: Om forelskelser i tyske soldater under krigen, om angst, sorg, lykke og en stræben efter værdighed gennem hele 33 år i psykoanalyse. Møderne og de indsigtsfulde samtaler blev til den anmelderroste bog Vi er det liv, vi lever (marts 2021), som dette foredrag også tager udgangspunkt i.
Hør i foredraget Svend Brinkmann fortælle om Lillis liv og om hvad hendes skæbnefortælling rummer af indsigt for os alle. Lilis liv minder os om skæbnens betydning, og i foredraget knytter Svend Brinkmann Lilis historie sammen med psykologiske perspektiver på lykke, dannelse og menneskelig værdighed.
Der er stadig noget at lære af mennesker, der som Lili har levet et langt liv!
Om Svend Brinkmann
Svend Brinkmann er professor i psykologi på Aalborg Universitet. Hans forskning foregår i grænsefladen mellem psykologi, filosofi og kulturanalyse, og han er forfatter til en lang række bøger og artikler om disse områder. Et Svend Brinkmann foredrag er en garanti for et vellykket arrangement. Han har modtaget flere priser for sin forskning og formidling, bl.a. DR’s Rosenkjærpris og Gyldendals formidlingspris.
Siden 2009 har Svend Brinkmann været professor i almenpsykologi og kvalitative metoder på Det Humanistiske Fakultet på Aalborg Universitet. Samtidig har han skrevet en række bøger og mere end 150 videnskabelige artikler som led i sin forskning. Han har bl.a. skrevet ”Det sørgende dyr” (2018), som går i dybden med sorg og beskriver, hvordan sorgen er et livsvilkår for os mennesker.
Svend Brinkmann blev for alvor kendt, da han i 2014 udgav bogen “Stå fast”, hvori han gør op med, hvad han beskriver som tidens (selv)udviklingstyranni. Sidenhen kom opfølgeren “Ståsteder” (2016) og bestselleren “Gå glip” (2017), der handler om begrænsningens kunst. Desuden er han forfatteren bag “Hvad er et menneske?” (2019) og senest ”Vi er det liv, vi lever”(2021), hvor han med udgangspunkt i en 93-årig kvindes spændende livshistorie reflekterer over det nutidige syn på skæbnebegrebet. Svend Brinkmanns bøger er udgivet på flere sprog.
Svend Brinkmann har desuden medvirket i radioprogrammet “Netværket” på P1 fra 2009-2016 og var i 2014 vært på DRK programmet “Lev Stærkt”. Derudover bidrager han med en podcast på P1 kaldet “Brinkmanns Briks”, hvor han går i dybden med menneskets psykologiske aspekter.