Nørre Vosborg præsenterer guitarlegden Roberto Aussel. Vi inviterer indenfor på Herregården til en skøn klassisk koncert den 1. august 2023.

Solokoncert med Roberto Aussel

Nørre Vosborg præsenterer guitarlegden Roberto Aussel. Vi inviterer indenfor på Herregården til en skøn klassisk koncert den 1. august 2023.

Roberto Aussel har vundet førstepræmier ved nogle af de mest prestigefyldte konkurrencer i verden, herunder de internationale guitarkonkurrencer “Radio France” i Paris, Porto Alegre (Brasilien) og “Alirio Díaz” i Caracas (Venezuela). Siden da har Aussels ry som international koncertgiver bredt sig vidt, og han optræder jævnligt i Europa, Sydamerika og USA.

Hans repertoire spænder fra barok til moderne musik og omfatter folkemusik og populære stykker fra de forskellige latinamerikanske lande. Han er stærkt interesseret i det 20. århundredes musik og har gennem hele sin karriere samarbejdet med talrige komponister, hvoriblandt især kan nævnes argentinske Ástor Piazzolla, der skrev sine første kompositioner for klassisk sologuitar, ‘Cinco Piezas’, til Aussel i 1981. Siden 1983 fører Aussel desuden sin egen kollektion på nodeforlaget Editions Henry Lemoines, Paris.

I 1999 modtog Aussel den prestigefyldte pris “Konex De Platino” uddelt af Konex-fonden i Buenos Aires (Argentina) for sit betydningsfulde arbejde. I 2016 modtog han “Æresprisen José Tomás” fra Petrer Guitarfestival (Spanien).

Mellem 1995 og 2021 var Roberto Aussel fuld professor ved Hochschule für Musik i Køln, som tæller et utal af internationalt prisvindende elever verden over.

Ved koncerten på Nørre Vosborg kan man opleve Roberto Aussel spille værker af Sor, de Falla, Obrovska, Warnecke, Piazzolla, Gasull, Cosentino og Yupanqui.

Der er mulighed for at starte denne sommeraften med en koncertmiddag, hvor I vil få flere forretter, lunt, ost og sødt. Der er ligeledes mulighed for en pakke med overnatning. Man vælger billettype når man vælger “køb billet”.

Koncerten præsenteres af Dansk Guitar Selskab i samarbejde med Danish Guitar Camp 2023.

Studerende har adgang for 120 kr. (20% rabat)
Medlemmer af Dansk Guitar Selskab har adgang for 70 kr.

Roberto Aussel-pressefoto
01/08/2023 20:00
Pris: 150 DKK + gebyr
Varighed: 80 minutter