Madmødet på Nørre Vosborg

Den 25. maj 2023 inviterer Madmødet og Nørre Vosborg til en yderst spændende dag med fokus på Maddannelse og Fremtidens Fødevareproduktion!

Nørre Vosborg har været ejet af Andreas Tang, der inviterede kulturpersonligheder, kongelige og lokale bønder til samtalesoireer på godset, hvoraf de første tanker til Grundloven blev skabt. Andreas Tang var desuden landstingsmand og medlem af Viborg Stænderforsamling. Stænderforsamlingerne var alene rådgivende, men den enevældige konge så sig alligevel nødsaget til at lytte til stændernes forslag. Dermed blev den politiske debat en mere legitim del af samfundslivet. I disse historiske rammer sætter vi maddannelse og fremtidens fødevareproduktion til debat. 

Fra kl. 12.00 til kl. 19.00 kan du opleve

 • Madmødets Kokkeelevbattle 
  Kokkeelever fra Midt- og Vestjylland dyster om at vinde Madmødets kokkeelevbattle. Vinderen skal deltage i den internationale konkurrence European Young Chef Award 2023. Vært for konkurrencen er Dak Wichangoen, tidligere Michelin-kok og dommer i Masterchef, som sammen med Ole Troelsø, Gastronomi-redaktør på Børsen, samt Andreas Bjerring, tidligere vinder af European Young Chef Award, også sidder i dommerpanelet.
 • Spændende debatter 
  Dagen er båret af vigtige debatter, der handler om Maddannelse, Hvad betyder Gastronomi for et område samt Fremtidens Fødevareproduktion. Alle debatter styres af Lars Trier Mogensen, og med i dem sidder bl.a. Anne Sophia Hermansen, kulturkommentator på Weekendavisen, Jonas Schrøder, Kommunikationschef i REMA, Ole Troelsø, Gastronomi-redaktør på Børsen, Alfred Fisker Hansen, formand for konsumfisk, folketingspolitikere m.fl.
 • Koncerter
  Idom-trioen, der består af tre dygtige lokale musikere, skyder dagen i gang, og senere vil sanger Karl Kristian fra Hvide Sande vil spille sin jordnære musik i aftensolen, mens du kan nyde lækre smagsprøver, besøge vores udendørs barer og madboder, samt sætte tænderne i en særlig anretning med egnskendte spiseskatte. 
 • Madworkshops 
  Du kan lave dine egne smørbare produkter på bælgfrugter samt udforske smagsnuancer med BenFarm Øko Bær. Flere workshops følger.
 • Præsentation og demonstration af Robotti
  Robotti er den moderne landbrugsmaskine skabt af AgroIntelli. I samarbejde med Nørre Vosborg fremviser stifter af AgroIntelli, Ole Green, hvordan robottien kan bruges til at skabe en køkkenhave, hvilken betydning den har for det moderne landbrug, og hvad visionen er hermed. 
 • Guidede gåture
  Du kan tage med på en kortere gåtur med Gert Hingebjerg, tidligere formand for Vemb Lystfiskerforening, der vil fortælle om det gamle lakseeventyr på Nørre Vosborg samt om laksen i Storå i dag, samt tage med Ole Green, Stifter af Robottien, på en inspirerende gåtur fra gårdpladsen om til Nørre Vosborgs køkkenhave, hvor han undervejs vil fremvise Robottien, fortælle om den samt produktionen af køkkenhaven, hvilken betydning Robottien har for det moderne landbrug, og ikke mindst hvad visionen er hermed.
 • Samtaler på tværs 
  Producenter og forbrugere vil give deres bud på fremtidens fødevareproduktion og debattere måltidets betydning, madkultur og fødevarebranchens udfordringer og muligheder på egnen.
 • Egnens fødevareproducenter
  Lokale producenter fremviser deres fødevarer, fortæller om deres produktion samt serverer smagsprøver. Du kan bl.a. møde Lystbækgaard, Kræmmergården, Hønseriet Lystbækgaard, BakingSins og Klosterhedens Vildt. Tilmed serverer UCHs elever smagsprøver i samarbejde med Konsumfisk hele dagen. 
 • Madboder 
  Der vil være mulighed for at smage forskellige fødevarer samt købe frokost, snacks og drikkevarer hele dagen.

På dagen vil du også møde Klimafonden Skive, Uddannelsescenter Holstebro, Food&Bio Cluster, Erhvervsakademi MidtVest og mange flere.

SE PROGRAMMET HER

OBS! Dagen er åben for offentligheden og dagens aktiviteter, koncerter, madworkshops, debatter osv. er gratis for alle. Der tages forbehold for ændringer i program. 

Borgen flot forår billede
25/05/2023 12:00
Pris: 0 DKK + gebyr