Klassisk Sensommerkoncert

Riddersalen på Nørre Vosborg vil den søndag den 6. august 2023 kl. 15.30 danne ramme om en magisk musikalsk oplevelse med tre lokale kunstnere bestående af sopran Dorthe Vestergård-Poulsen, baryton Thomas Storm og pianist Thomas Darelius.

De tre dygtige musikere har hver især et imponerende CV, så der er noget at se frem til.

Trioen har kendt hinanden i flere år. Allerede da Thomas Storm blev optaget på operaakademiet, arbejdede Dorte Vestergård-Poulsen som billetkontrollør ved forestillingerne.

Da Thomas Storm flere år senere underholder til Dorthes Vestergård-Poulsens forældres guldbryllup, kommer de i snak og tænker, det kunne være skønt at lave noget sammen, fortæller Dorthe Vestergård- Poulsen.

At Tomas Darelius skulle med som pianist blev et naturligt valg, da de begge havde spillet med ham flere gange.

De tre musikere har en fantastisk kemi og en fælles musikalsk forståelse af, hvor de vil hen med tingene. Ambitionen er at lave klassisk musik på klassiske steder, og trioen har tidligere bl.a. spillet på Rosenholm Slot.

De vil præsentere os for alle de mest populære klassiske stykker, som vi kender og kan nynne med på, men som vi ikke nødvendigvis ved hvor stammer fra. Samtidig vil de også præsenterer os for mindre kendt værker, så vi kan få en ny favorit med hjem.

Programmet vil bl.a. indeholde Mozarts Don Juan, Figaros Bryllup, Verdis Don Carlos, duet fra Maskerade, sange af Carl Nielsen, Lange-Müller, Finzi og Eric Coates mv.

Undervejs i koncerten bliver vi holdt godt i hånden og guidet igennem musikkens historie og toner af de to sangere.

Vi glæder os til at byde dem velkommen for første gang på Nørre Vosborg.


Om Dorte-Vestergaard-Poulsen                         
Dorte Vestergaard-Poulsen stammer fra Ikast i Midtjylland. Den klassiske sangeksamen blev taget fra Vestjysk Musikkonservatorium i Esbjerg, hvor hun herefter har opbygget en karriere indenfor kirkekoncerter, slotskoncerter, bl.a. Prag Slot, hvor hun blev akkompagneret af Prags Symfoniorkester, Koncerter på Rosenholm Slot. Dertil kommer nytår- og andre koncerter eks. i Bakkehuset i Ikast og Nøvling, Engesvang, Vestervig og Fonnesbæk kirker. Hun har medvirket på Vendsyssel Festivalen i henholdsvis Bjergby kirke og Skt. Catharinæ kirke i Hjørring og ved sommerfestivalen på Sydals og Sundeved. mv.  Medvirkede som solist ved sommerfestivalen i Biri kirke i Norge tilbage i 2017.
Kirkekoncerter i Holstebro kirke, Solbjerg kirke på Frederiksberg med Thomas Darelius som akkompagnatør.. Samt forårskoncert i Nykøbing Mors kirke dette år.

Om Thomas Storm

Thomas Storm tilhører en generation af unge danske sangere der navigerer stilistisk sikkert i både det klassiske og det moderne repertoire. Thomas har været en hyppig gæst på alle de danske scener siden han i 2009 debuterede på Det Kgl. Teater i rollerne som Moralès/CARMEN og Le Gerolier/LES DIALOGUES DES CARMELITES og i 2010/11 sang han ligeledes på Det Kgl. Teater rollerne som Schaunard/LA BOHEME, Bob/GAMMELJOMFRUEN OG TYVEN og i BARBEREN I SEVILLA .

I 2014/15 debuterede Thomas på Den Jyske Opera som Schaunrd,

I LA BOHEME, en rolle han også sang ved DR- Symfoniorkesterets Nytårskoncert i 2015. I sommeren 2019 høstede han stor ros for titelpartiet i Mozarts DON GIOVANNI, der spillede på Aarhus Sommeropera og Egnsteater Undergrunden.

Thomas har medvirket som solist med Århus, Odense og Sønderjyllands Symfoniorkester samt DR- Symfoniorkester. Derudover har han medvirket som solist ved en række koncerter i udlandet.

Om Thomas Darelius

Thomas Darelius, pianist, stammer fra Ringkøbing og er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus og på konservatorie i Moskva. Thomas har modtaget en række priser ved konkurrencer og er en benyttet solist i musikforeninger over hele landet. Dertil er han studielektor ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København i repetition og akkompagnement. Thomas Darelius, er en skattet akkompagnatør blandt mange sangere landet rundt.

_81A6739f
06/08/2023 15:30
Pris: 120 DKK + gebyr
Varighed: 60 minutter