Torsdag den 3. august fyldes herregården Nørre Vosborg med klassiske guitararrangementer af Kim Larsens kendte melodier, udført af en af Danmarks bedste guitarister. “Arrangementerne er en hyldest til Kim Larsens melodier, men også til mit instrument – den klassiske/spanske guitar.”, alle arrangeret og fortolket af en af Danmarks bedste guitarister, Jesper Sivebæk.

Solokoncert med Jesper Sivebæk – Klassisk hyldest til Kim Larsens udødelige sange

Torsdag den 3. august fyldes herregården Nørre Vosborg med klassiske guitararrangementer af Kim Larsens kendte melodier, udført af en af Danmarks bedste guitarister.

“Arrangementerne er en hyldest til Kim Larsens melodier, men også til mit instrument – den klassiske/spanske guitar.”, alle arrangeret og fortolket af en af Danmarks bedste guitarister, Jesper Sivebæk.

Da Jesper Sivebæk som barn hørte den spanske guitarlegende Andres Segovia, blev han dybt fascineret og tryllebundet af den spanske guitarmusik og de klange, Segovia kunne få ud af guitaren. Kursen var lagt. Han uddannede sig på Vestjysk Musikkonservatorium hos docent Jørgen Bjørslev, samt ved Université Quebec i Montreal hos prof. Alvaro Pierri og debuterede fra Musikhögskolan i Malmö hos prof. Per-Olof Johnson. 

Kim Larsens musik har fulgt mig, siden jeg var helt ung. De simple, stærke melodier hænger ved, og modsat så meget andet bliver jeg bare ikke træt af dem. Stig Møller har tidligere sammenlignet Kim Larsen med Mozart, når det handler om at lave melodier. Det er måske lige i overkanten, men jeg er sikker på, at hans sange også vil blive sunget om 200 år, da mange af melodierne indeholder de samme langtidsholdbare kvaliteter som Carl Nielsens.”

Jesper har udgivet i alt 9 CD’er og senest albummet “Ta’ mig med” (OUR Recordings) med Kim Larsens sange. Han har i mere end 10 år arbejdet på arrangementerne og følger den klassiske tradition med at lave instrumentale versioner af populære sange. Albummet har modtaget en Global Music Award Silver Medal for ‘Best Classical Guitar’ i USA og ‘Album of the Year’ 2021 på internetplatformen Native DSD Music og fornemme anmeldelser.

Siden 2007 har Jesper undervist på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium som lektor med ansvaret for guitarklassen. Her har han stået i spidsen for en blomstrende guitarklasse, hvor hans studerende har vundet et utal af internationale konkurrencer. Han har tidligere undervist ved musikkonservatorierne i Esbjerg og Odense.

Jesper har givet mange masterclasses og har været gæsteunderviser på konservatorier i bl.a. New York, London og Beijing. I slutfirserne stiftede han Scandinavian Guitar Duo med Per Pålsson, som vandt DRs kammermusikkonkurrence i 1993 og siden modtog Sonning Fondens særlige “Segovia-pris”. Jesper er desuden prisvinder ved flere internationale sologuitarkonkurrencer.

Vælg at starte aftenen med en dejlig koncertmenu eller tage hele pakken med overnatning i dobbeltværelse for 2 personer.

Jesper Sivebæk-pressefoto
03/08/2023 20:00
Pris: 150 DKK + gebyr
Varighed: 80 minutter