Herregårdenes Dag

Nørre Vosborg bakker naturligvis op om Herregårdenes dag den 18. august 2024.

Målet med dagen er at styrke kendskabet til landets godt 700 herregårde og skabe en bevidsthed om den vigtige fælles kulturarv, som de udgør. Herregårdenes Dag har eksisteret siden 2019. Siden da har 72 forskellige slotte/herregårde deltaget.

Herregården Nørre Vosborg vil være bemandet fra kl. 10.00 til 16.00, og vi byder velkommen med følgende program:

Herregårdsrundvisning

Kl. 11.00 vil der være en guidet rundvisning i hovedhuset af Lone Nørgård. Lone har et indgående kendskab til Nørre Vosborgs historie, og ved rigtig meget om familien Tang, som ejede Nørre Vosborg i midten af 1800-tallet. Lone vil fortælle om dagligdagen, familien og deres 6 døtre og det liv de levede dengang, som vi ved rigtig meget om, da husets frue var passioneret dagbogsskriver. Lone vil også gå ind i fortællingen om, hvordan familien Tang og deres gæster tilbragte somrene på Herregården.

Nørre Vosborgs dygtige frivillige blomsterpiger sørger altid for at huset stråler af smukke, friske blomster, og vi tør godt love, at huset vil fremstå fra smukkeste side.

Vi finder stylterne frem, så du også kan prøve kræfter med balancekunsten på de skæve brosten.

Entre 100 kr. pr. pers. børn og unge til og med 17 år har gratis entre. Entre kan købes i døren ved ankomst.

Herregårdsspadseretur

Gert Hingebjerg er pensioneret major og passioneret naturmand. Han vil på en rask Herregårds-spadseretur i Nørre Vosborgs smukke natur og fortælle om skoven, åen og vildtet.

Gert kender Storeåen, som den svinger sig smukt igennem landskabet, og turen vil blive krydret med anekdoter fra fortiden, nutiden og de nye planer for vådområdet Vosborg Enge.

Turen starter ved Porttårnet kl. 10.45. Ruten er godt 3 km lang og er ikke egnet for kørestolsbrugere og gangbesværede.

Entre 100 kr. pr. pers. børn og unge til og med 17 år har gratis entre. Tilmelding og billet er nødvendig for at deltage

Herregårdsfrokost

Kl. 12.30 står restaurant Classique klar med en overdådig HERREGÅRDSFROKOST

En ny måde at nyde søndagen på!

Godt selskab og rigtig god mad. Dét er tanken bag Herregårdsfrokost på Nørre Vosborg.

Måltidet har fået hovedrollen og danner på den måde rammen omkring det sociale samvær og er med til at skabe den gode og hyggelige søndagsstemning. Sæt jer til rette og nyd de mange indtryk i form af god stemning, summende stemmer, herlige dufte og smukke anretninger, som i en lind strøm kommer frem til bordet, I sidder ved.

Konceptet hedder sharefood, så alle omkring bordet spiser det samme og kan lade fadene passere rundt, så alle får smagt lidt af det hele. På den måde kommer I hinanden ved, når I skal række fadene rundt eller vende jer til sidemanden for at hjælpe med at servere.

ALT ER INKLUDERET I PRISEN

Vores Herregårdsfrokost koncept er simpelt – alt er nemlig inkluderet i prisen. De kolde retter står klar på bordene, når I sætter jeg – og de lune retter kommer efterfølgende, når I er klar til det. Drikkevarerne henter man selv i baren efter behov. 

Bemærk, at vi ikke har mulighed for at tage hensyn til specielle diæter, allergier eller lignende. Der er dog mulighed for at få serveret glutenfrit brød – dette skal forudbestilles på mail: hotel@hotelvosborg.dk senest en dag før. Sidste udskænkning fra baren er kl. 14.45. Når vi nærmer os kl. 15 siger vi mange tak for i dag.

Menuen er endnu ikke fastsat. Men vi tør godt garantere at det bliver godt. Hold øje med hjemmesiden for yderligere detaljer.

Pris 399 kr. pr. pers. børn op til 11 år 199 kr. pr pers. Tilmelding og billet er nødvendig for at deltage.

20230731-DJI_0034
18/08/2024 10:00
Pris: 100 DKK + gebyr