Foredrag med kunstner Camilla Nørgård – en del af udstillingen GODS (foredrag foregår på Skærum Mølle)

Kunstnersammenslutningen Jylland har med 25 deltagende kunstnere indtaget herregården Nørre Vosborg og Skærum Mølle med udstillingen GODS. En af kunstnerne er Camilla Nørgård.

Værket “Forstenet tømmerflåde” er skabt af blandede materialer fundet bag laderne på Nørre Vosborg, Skærum Mølle og i genbrugsbutikkerne i Vemb i marts og april 2023.

Nørre Vosborg er så at sige bygget af sine omgivelser. Helt centralt med teglværk og lergrav står Skærum Mølle. Både Skærum Mølle og Nørre Vosborg er nu kulturinstitutioner, som på en måde forsøger at bjerge noget fortid, som vi kan tage med videre. Også en tømmerflåde bjerges og bygges af det der ligger lige rundt omkring. Den blander fortid, nutid og fremtid, blander håb, viden og lokal erfaring. Tømmerflåden er en nyfortolket udgave af oldtidens skibssætninger, og den er strandet oven på ruinerne af det gamle teglværk med udsigt til Storå. Den er bygget af lokale skatte, og den er en hyldest til alt det, der ligger omme bag laderne.

“Man må gerne sidde på den.” siger Camilla Nørgård og fortsætter,

“Don’t look forward look around – er mit motto. Vi har ofte en ide om, at når noget nyt skal bygges, starter man i et byggemarked. Jeg arbejder med at bruge tiden og ressourcerne på at lede, finde og forarbejde det, der allerede er. Måske på samme måde som en slags jæger-samler, der nomadisk flytter rundt og slår sit telt op. Inspireret af forskelligartede metoder fra andre discipliner skaber jeg stedspecifikke assemblage/collage strukturer knyttet til historier og materialer i en lokal sammenhæng.”

I sit foredrag vil Camilla Nørgård fortælle mere om værket “tømmerflåde” sin inspiration og sit virke som kunstner og vise omkring på Skærum Mølle.

Foredraget er gratis

Vi mødes på Skærum Mølle.

tømrerflåde
10/06/2023 14:00
Pris: 0 DKK + gebyr
Varighed: 60 minutter