Vinterudstilling på Nørre Vosborg - Tema med HC Andersen

Åbning – Vinterudstilling

Vinterudstilling på Nørre Vosborg – med inspiration fra HC Andersen

Vi inviterer til åbning på vores vinterudstilling som åbner den 10.02.23 kl. 17.00 med introduktion fra kunstnerne og et glas vin til.

Her kan I møde de 4 vestjyske kunsterne som vil udstille i stuerne og fangekælderen på Nørre Vosborg fra den 10.02.23 til den 02.04.23. Med afsæt i HC Andersens liv og værker har billedkunstner Hans Morten, keramiker Eva Hermann, kunstner Rie Rolighed og is-kunstner Anne Marie Nielsen sagt ja til en fælles udstilling. De vil med hver deres udtryksform give nyt liv til rummene på Herregården og give publikum anledning til selv at digte deres egne eventyr, som Hans Morten udtrykker det, ”I udstillingen har jeg forsøgt at give H.C. Andersen et aktuelt udtryk. Jeg har skåret nogle af de kendte eventyrfigurer i pap. Og jeg har brugt logo´er, piktogrammer mm. sammen med maleri, så forskellige nutidige billedudtryk mødes. Ud fra dette er beskueren velkommen til at digte sine egne eventyr”.

I fangekælderen kommer HC Andersens papirklip og eventyr til at danne afsæt for is-skulpturer med indefrosne blomster med kombinationer af relief og indfrosne blomster. Anne Marie Nielsen bemærker, Så længe blomsterne er inde i isen, vil de se helt friske og fine ud. I det øjeblik de kommer ud af isen vil de falde sammen, men det passer måske også godt nok til eventyrets fortælling? Varigheden på Is-kunsten vil afhænge af vejret.

Når Eva Hermann har takket ja til at sætte en udstilling op begrunder hun det med en stor kærlighed til HC Andersen, der altid fører en med ind i sin eventyrverden – fuld af forunderlige og dog så ægte historier. ”Han sætter min fantasi og skaberglæde fri – og ja, så passer til keramikken med eventyr fra før plastikkens indtog i verden”.

Der er almindelig entre (100 kr. voksne)- I anledning af åbning serveres et glas vin og du kan møde kunstnerne mellem 17 og 18. Der er herefter almindeligt åbent for udstillingen. Entre kan købes her eller i døren.

Kort om de fire kunstnere:

Hans Morten, Lemvig

Hans Morten arbejder med maleri og collage – og med samspillet mellem de to udtryksformer. Maleriets stærke farver og penselstrøgenes rytme giver billederne liv og energi, og collagen (det kan være tekst, fotos og forskellige materialer) tilføjer et andet udtryk.

Eva Hermann, Husby

Eva Hermann er keramiker. Eva har levet af at udtrykke sig med leret og farverne i et langt liv. Hun siger selv, ”Det spændende er, at intet arbejde er færdigskabt før ilden, brændingen, har forvandlet det fra lerjord til det keramiske værk – hvad der sker i ovnens indre er altid hemmeligt indtil den åbnes”.

Rie Takeuchi Rolighed. Bøvlingbjerg

Rie er kunstner og kunsthåndværker, født i Japan i 1970 og flyttet til Danmark i 2003. Nu bosiddende i Bøvlingbjerg. Hun arbejder med papirklip og andre billedillustrationer og kunsthåndværk efter japansk inspiration og tradition.

Anne Marie Nielsen, Lemvig

Anne Marie Nielsen begyndte at eksperimentere med isskulpturer i den kolde vinter 2010 og har siden udviklet og forfinet forskellige teknikker i et nysgerrigt forsøg på at forstå og kontrollere indfrysningens komplekse proces. Hun har siden 2021 været ansat som huskunstner på Iskunsten i Thyborøn.

HCA Hans Morten
10/02/2023 17:00
Pris: 100 DKK + gebyr
Varighed: 73 minutter