Attraktioner i området

Husby Klitplantage

Tag en lang slentretur i plantagen. Den blev etableret i anden halvdel af 1800-tallet, da man prøvede at bekæmpe sandflugten. I dag er den en 1.100 ha stor blanding af klit, strand, løvskov og nåleskov, der bare venter på at blive opdaget.
Se Skov- og Naturstyrelsens vandretursfolder nr. 52 her

Stråsø Plantage

Se “Lærkehøj”, som H.C. Andersen besøgte og digtede om i 1859. Pluk tyttebær eller få øje på spættehuller i de gamle træer. Der er nok at gå i gang med.
Se Skov- og Naturstyrelsens vandretursbrochure nr. 41 her

Bovbjerg Fyr

Næsten ude på kanten af den 40 meter høje Bovbjerg Klint står det røde Bovbjerg Fyr. I mere end 135 år har den trodset hårde vinterstorme og slikket solskin på varme sommerdage.
Læs mere om Fyret her

Jyllandsakvariet

I hjertet af Thyborøn ligger Jyllandsakvariet. Her kan du opleve et hav af forskellige fisk og skaldyr, der alle lever i Limfjorden eller Nordsøen. Mange tur-ud-i-naturen fx Ravsafari, Østerssafari.
Læs mere om Jyllandsakvariet her

Hornvarefabrikken i Bøvlingbjerg

Blot 18 km fra Nørre Vosborg ligger noget så sjældent som en hornvarefabrik. Der har den ligget siden 1930-erne og gæster er velkomne til at besøge butik og værksted alle ugens dage.
Læs mere om fabrikken her

Kystcentret i Thyborøn

Leg og lær om geologi, krybdyr og besøg en strandet fregat fra Rusland. Her vises også løbende film om kysten og dens hemmeligheder.
Læs mere om Kystcentret her

Holstebro

Holstebro er kendt for sine kunstværker og kulturelle oplevelser. Både i Holstebro by og det nærliggende område finder du forskellige museer, der fortæller historier og viser flot kunst.

Siden 1960’erne har byen prioriteret kulturlivet højt. Derfor har kunsten en fremtrædende plads i gadebilledet i Holstebro by – en satsning, der begyndte med købet af ”Kvinde på Kærre” foran Det Gamle Rådhus (blandt lokale kaldet Maren), som i dag er byens vartegn. Siden er der kommet masser af kunst i gågaderne og på byens pladser og torve. På Holstebro Turistbureau finder du en Kunstguide over de forskellige kunstværker i Holstebro.

Holstebro Kunstmuseum udstiller dansk og udenlandsk kunst og kunsthåndværk fra 1920’erne til i dag. Museet har en stor fast samling og mange særudstillinger.

På Holstebro Museum kan du opleve den lokale kulturhistorie. Museet tilbyder også aktiviteter for nysgerrige børn og voksne.

Byens kunst og kultur præsenteres på gratis byrundture om onsdagen i juli og august. Passer en aftentur bedre i programmet tilbyder Kulturvægterne en tur rundt til kunsten med sang og fortælling hver aften fra mandag til fredag i juli og august. Grupper kan bestille en skræddersyet rundvisning efter egne ønsker.

Læs mere her