14. maj 2020

Madmødet

i kender det alle. Vi gør os umage, når vi laver mad til vores gæster. Det gode måltid kræver nemlig, at vi gør os umage.

Den 14. maj 2020 deltager Nørre Vosborg i Madmødet, som er Midt- og Vestjyllands første store fødevareevent, der overskrider kommunegrænserne i de 7 midt- og vestjyske kommuner, Ringkøbing-Skjern, Holstebro, Skive, Struer, Lemvig, Herning og Ikast-Brande. Hundredvis af inspirerende møder og folkelige arrangementer skal bidrage til udviklingen af fødevareerhvervet og tilbyde endnu flere at blive en del af de helt særlige madoplevelser, vi har her.

Mad forbinder os. Omkring spisebordet, i marken, på fiskekutteren, i produktionskøkkenet og på tværs af kommunegrænser. Gennem Business Region MidtVest er Ringkøbing-Skjern, Holstebro, Skive, Struer, Lemvig, Herning og Ikast-Brande gået sammen om at styrke Midt- og Vestjyllands fødevareerhverv. Det gør de med Madmødet, som er en lang række aktiviteter, der folder sig ud over de næste måneder og kulminerer i en fejring af landsdelens fødevarer den 14., 15. og 16. maj 2020 og Nørre Vosborg er selvfølgelig med som en af hovedaktørerne i Madmødet.

Direktør Helle Sigh fra Nørre Vosborg siger:

”Vi er stolte af at være en betydelig del af Danmarks spisekammer og Madmødet er et fantastisk initiativ, der giver os mulighed for at vise, hvad vi kan med mad og fødevarer. Som en af hovedaktørerne bag Madmødet vil vi også være med til at sætte fokus på fødevareerhvervet i Midt- og Vestjylland og på, hvor vigtige samarbejder på tværs er, hvis vi også i fremtiden skal have førertrøjen på, når det kommer til danske fødevarer.”

Et møde om mad, der aldrig ender

Madmødet er ikke blot et enkelt møde eller en smagsprøve på det, regionen kan, men summen af utallige møder om mad på tværs af brancher og interesser i årene frem. Med Madmødet vil vi åbne vores køkkener, vores spisekamre, vores natur, vores fiskeri, vores landbrug og vores virksomheder, så mange flere kan få smagen af Midt- og Vestjylland. Ikke bare én gang, men hele året rundt.

Susanne Nors, chef for Business Region MidtVest, forklarer:

”Udviklingen af et helt fødevareerhverv kræver langt mere end én begivenhed. Det er hårdt arbejde over mange år. Det ved vi i Midt- og Vestjylland. Det handler om dialog, viden, erfaring, mod og så handler det om at sætte de rigtige mennesker sammen, og det gør vi ved Madmødet.”

Kort sagt skal Madmødet gøre Midt- og Vestjylland rigere ved at invitere til dialog mellem: dem der spiser, dem der høster, dem der fisker, dem der tilbereder og dem der bestemmer. Folket, producenten, kokken og politikeren.