D. 2. februar 2022 kl. 20.00

Lys i mørket

Livefortælling – der veksler mellem moderne autentisk fortælling og rock, pop, gamle vuggeviser, dansebossa og meget mere.

Forestillingens ledetråde er: Noget nyt, noget gammelt, noget lånt og noget blåt. Der vil være helt nyt materiale, en fortælling fra gamle dage, en blå blues for sommeren og naturligvis noget lånt. For nok er Susan Ørum en moderne fortæller, der udelukkende arbejder med eget materiale, men det er med en grundlæggende respekt for den mundtlige fortællings tradition og virkemidler. Der bliver heller ikke lagt skjul på inspirationskilder som f.eks. Astrid Lindgren og H.C. Andersen. Der kan blive brug for lommetørklædet, men det er også ren underholdning om ungdommelige kærestesorger, grimme konfirmationsgaver, store planer det kokser, en højt elsket stor jysk hest og så naturligvis den der med relationen til mor…….

LYS I MØRKET hvirvler rundt mellem sort og hvid, håb og afgrund, sorg og glæde og naturligvis lys og mørke. De 2 hovedhistorier hører umiddelbart hjemme på hver sin planet (fra 1980ernes BZ-bevægelse til 1950ernes landmandsliv) men de kædes sammen af både placeboeffekten og nogle kulørte kugler, så publikum til sidst får den forløsende pointe om livets store mørke, der kan booste det store lys. Hvis vi vil det. Der er altid lys i mørket!

Susan Ørum har rørt og begejstret publikum på både små og store scener fra Nordjylland til Helsingør – solo, med Beatfortælling eller i godt selskab med Tom Lindby – med forestillingerne: ”Pingvinreglementet”, ”Karruselmanden” og ”Coronakriger-20”. Samarbejdet med Tom Lindby og hans sikre sans for den gode melodi, har sat hendes Pippi Langstrømpeagtige fortælleunivers ind i en charmerende musikalsk ramme.

Velkommen til en aften med underholdning, alvor, latter og musik – og ikke mindst det nærvær og fællesskab, der opstår mellem publikum og en rigtig god historie.

Susan Ørum: Fortælling, vokal, manuskript & komposition
Tom Lindby: Musik, vokal & komposition
Instrueret af: Maja Clementsen