Staarup Haandbryg

Nørre Vosborg Local Food Partner
Staarup Haandbryg logo

Smagsoplevelsen er det vigtigste

John Smith brygger smagfulde øl.

Staarup Haandbryg er et af Danmarks mindste bryggerier. På den nedlagte gård otte kilometer fra Skive brygger John Smith øl og drikkeklar saft sammen med sin hustru Karen og medhjælperen Mikkel.

Til Nørre Vosborgs brunch har Staarup Haandbryg brygget fem varianter specialøl og fire varianter drikkeklar saft.

Det lille team brygger, fordi de ikke kan lade være – og de bruger kun egne opskrifter. Råvarerne finder de hos lokale avlere eller plukker dem selv i naturen.

Staarup Haandbryg udvikler hele tiden nye øltyper. De brygger blandt andet øl af porse fra Hjerl Hede, blæretang fra Limfjorden og hyldeblomster fra markerne omkring gården. 85 procent af malten stammer fra danske marker og er maltet i Haderslev af Fuglsang Maltfabrik.

Rabarber fra Melbjerggård Grønt, æbler fra Lyby Frugt og solbær fra Thy Bær bliver til dejlig saft.

Når John og Mikkel har brygget øl, bruger Karen af og til restproduktet mask herfra til knækbrød. Lige nu laver Karen fem forskellige slags knækbrød – salt, rosmarin, chili, kanel og timian.

Staarup Haandbrygs produkter sælges i vin- og delikatesseforretninger og på restauranter og caféer fortrinsvis i en radius af maksimum to timers kørsel fra det, Karen og John kalder ”Verdens navle” – deres ejendom i Stårup. John Smith brygger også for lokale virksomheder, som ønsker deres egen øl – fx Scheelsminde i Aalborg og Nørre Vosborg.

Vi serverer brunchen hver søndag fra kl. 11.30 til 13.30.

249 kr. per person | Børn op til 12 år halv pris

Book her