Dansk And

Nørre Vosborg Local Food Partner
Dansk And logo

Et godt andeliv

Ænder fra Dansk And har rigeligt med plads til at baske med vingerne.

Dansk And opdrætter fedtreducerede ænder og producerer delikatesser som fx andeleverpostej og confiterede andelår. Dansk And opdrætter udelukkende Peking-ænder, fordi det er meget sociale dyr, der hygger sig i småflokke og aldrig udfordrer hakkeordenen. Dansk And har reduceret fedtindholdet i ænderne fra 29,6 procent til 20 procent gennem de seneste fire år.

Masser af plads

Dansk And opdrætter både konventionelle, fritgående og økologiske ænder. Ænderne fra Dansk And har et godt liv, inden de bliver slagtet. Ægget er lagt af en dansk and, de er ruget ud i Danmark, og de har haft rigeligt med plads hele deres levetid, så de kan røre sig og ikke skader hinanden. I praksis betyder det, at ænderne fra Dansk And har cirka dobbelt så meget plads som dyrene hos udenlandske konkurrenter.

Dansk And Ællinger
Martin Daasbjerg Dansk And

Skånsom transport

Når ænderne skal slagtes, læsses de på lastbilen på gammeldags manér med hænderne. Det er den mest skånsomme metode for dyrene. Ingen ænder tilbringer mere end en time under transport fra landmanden til Danmarks eneste andeslagteri i Struer. Alle ænder bliver synet og godkendt af danske myndigheder ved ankomsten til slagteriet og under slagtningen.

Spis and året rundt

And kan ikke kun spises til Mortens Aften og juleaften. And gør sig fx fremragende på grillen en dejlig sommeraften, og andepostej og andecarpaccio kan spises året rundt.

Dansk And udvikler hele tiden produkter i samarbejde med kokke fra både lokale og velrenommerede restauranter. Dansk Ands produkter sælges i supermarkeder og webshops og i Dansk Ands store, charmerende butik ”Jyske Raavarer” på industrihavnen i Struer. Her kan du også købe delikatesser, specialiteter, håndbryg, krydderier, kød, moste og mange andre lækkerier.

Til Nørre Vosborgs brunch leverer Dansk And confiteret and, brunchpølser, pateer og andre andespecialiteter.

Vi serverer brunchen hver søndag fra kl. 11.30 til 13.30.

249 kr. per person | Børn op til 12 år halv pris

Book her