13. juni kl. 11.00-16.00

Kulturens dag – herregården bliver levende

Kom på Nørre Vosborg og oplev et sen 1700-tals miljø med ”fine gæster” på Nørre Vosborg med improviserede optrin.

Et par engelske søofficerer med fruer fra det engelske gesandtskab i København, er på rejse ved den jyske vestkyst og under vejs gør de ophold hos Niels Kjær Tang på Nørre Vosborg.

Hvad kan publukum opleve?
  • Fægteskole for alle fra 7 år til 107 år i Borggården.
  • Dueller og optrin i og omkring Borggården.
  • Våbendisplay i Borggården, hvor en fægter fortæller og lader gæsterne prøve kårder og sabler.
  • Vifteworkshop for hele familien.
  • Udklædte aktører skaber stemning i området omkring hovedbygningen, eller hvor der er behov.
  • Aktørerne vil interagere med gæsterne og være i rollen, når de er i området.

Levendegørelse og dramatiseret fortælling

Publikum kan opleve Nørre Vosborgs gæster, elegante officerer og deres fruer. Aktørerne laver små optrin og interagere med gæsterne i og omkring hovedbygningen. Der opstår uenighed mellem to officerer, der udløser en duel, hvor modstanderen skal aflives med stil og elegance. Publikum møder elegante fruer, der promenerer i gården/haven, eller pusler i gemakkerne. Der spilles på humoren når aktørerne interagere med gæsterne og inddrage dem i spillet.

Fægteskole

Fægteskolen er en publikumsvenlig og corona-sikker aktivitet, der er en kombination af formidling og prøv-selv-øvelser, hvor fægtelæren fører gæsterne sikkert igennem fægtetræning.Det er en aktivitet for alle fra 7 til 107 år og vi kan afvikle fægteskolen på dansk, engelsk og tysk.

Æresduellen

I forbindelse med duellerne fortæller vi om æresduellerne blandt adel og officerer, i en tid, hvor æren var vigtigere end livet. Med afsæt i kendte dueller viser vi forskellige typer duelvåben. Duellerne udkæmpes ad hoc, hvor det passer ind i dagens program og hvor der er mange gæster. Formidling på dansk, engelsk og tysk.

Viftens hemmelige sprog

Viftens hemmelige sprog er en populær familieworkshop, hvor deltagerne selv prøver at lave deres egne vifter. En af officerernes fruer fortæller også den tid, hvor herregårdens fruer og frøkener brugte viften til at sende hemmelige beskeder til hinanden, eller måske til en hemmelig beundrer.