Verdensklasse på Vestkysten

En del af pakken: En klasse for sig
(Fuld pakke)

St. george

Mandag 6. august 2018

Oplev verdenshistorie i Thorsminde,
bliv bjergtaget hos Stauning Whisky og forkæl alle sanser på Restaurant Sandgaarden i Søndervig.

Til kl 9.00

Morgenmad i Sydladen på Nørre Vosborg.

Kl 10.00

Vi mødes på Strandingsmuseum St. George i Thorsminde, der efter en total ombygning og nyfortolkning af udstillingerne genåbnede i 2017. ”Den mest bevægende fortælling med stærk sammenhæng mellem sted, udstilling og arkitektur”, skrev Politiken i sin anmeldelse af det nye museum og gav det fem hjerter.

På Strandingsmuseet møder vi afdelingsleder Helle Henningsen, der viser rundt i de sansemættede udstillinger og blandt andet fortæller om verdenshistoriens største strandingskatastrofe, der fandt sted ud for Thorsminde juleaftensdag i 1811, da de to engelske linjeskibe HMS St. George og HMS Defence gik på grund under en orkan og næsten 1.400 mennesker omkom.

Kl 12.00

Vi spiser frokost i Restaurant St. George, hvor vi blandt andet skal smage på specialiteter fra Vedersø Vildt lidt længere nede af den jyske vestkyst.

Kl 14.30

Tilbage på Nørre Vosborg drikker vi kaffe i stuerne på herregården, hvor direktør Trine Jakobsen denne gang fortæller om Realdanias imponerende støtte til renoveringen af Nørre Vosborg tilbage i 2004 – 2008.

Trine fortæller om driften af stedet i dag, hvor Fonden Nørre Vosborg står bag en perlerække af kulturelle arrangementer på stedet. En af hemmelighederne bag, er et imponerende engagement og indsats fra lokale frivillige.

Kl 16.15

Efter kaffen klæder vi om og bliver kørt til Stauning ved Ringkøbing Fjord.

Kl 17.00

Uden for landsbyen Stauning ligger Stauning Whisky, der er historien om ni venner, der i 2005 begyndte at brygge whisky af vestjyske råvarer. Året efter smagte den skotske whiskyekspert Jim Murray whiskyen fra Stauning, og han tøvede ikke med at kalde den for en af de bedste whiskyer, han nogensinde havde smagt.

I Jim Murrays “Whisky Bible” er Stauning Whiskey kategoriseret som: “Superstar whiskies that give us all a reason to live”.

Vi kommer med bag produktionen, hører den fascinerende historie og får en fornemmelse af det spritnye bryggeri, der fuld af sjæl er ved at skyde op ved siden af den gamle gård i Stauning, hvor det hele begyndte som en sjov idé og nu er forretning i millionklassen.

Kl 19.00

I Stauning bliver vi igen hentet og kørt til Søndervig nord for Ringkøbing Fjord. Her står restauratør Lars Pinholt klar til at modtage os på Restaurant Sandgaarden, der er en af vestkystens bedste restauranter.

På Sandgaarden nyder vi 6 skønne serveringer inkl. afstemt vinmenu. Efter kaffen med sødt bliver vi mætte og veltilpasse kørt hjem igen til Nørre Vosborg.

Overnatning på Hotel Nørre Vosborg.