Mellem hav og fjord

En del af pakken: En klasse for sig
(Fuld pakke, Mellem pakke, Lille pakke)

hav fjord

Mandag 6., tirsdag 7., og onsdag 8. august 2018

Oplev Klosterheden vågne, smag på Lemvig, sejl på Limfjorden,
drik kaffe i privaten hos kunstner og nyd Jens Søndergaards Museum
og Bovbjerg Fyr helt tæt på Vesterhavet.

Smukke Nørre Vosborg ligger midt i den barske og dragende vestjyske natur,som byder på langt mere end flade marker, ren luft og åben himmel. Naturen og kulturen er underfundig og rig på oplevelser, som I ikke finder magen til andre steder i hele kongeriget.

Til kl 8.00

Vi mødes i Klosterheden, der er et af de største skovområder i Danmark med vilde bestande af både krondyr, bævere og en enkelt ulv eller to.

Her spiser vi morgenmad i det fri sammen med erfaren jæger fra skoven, der viser os nogle af skovens hemmeligheder.

Morgenmaden består selvfølgelig af friskbagt brød og specialiteter fra skoven produceret af Klosterheden Vildt A/S, der er en af de eneste virksomheder i Danmark med autorisation til håndtering af vildt.

Vi besøger gårdbutikken på herregården Holmgaard i udkanten af skoven. Her byder direktør Charlotte Reenberg på unikke smagsoplevelser og fortæller, hvorfor kvaliteten af vildt er så meget højere end for andre former for kød.

Kl 9.30

Fra Klosterheden kører vi til havnen i Lemvig, hvor vi møder de to Lemvig-drenge Peter Mortensen og Thomas Henriksen, som står bag eGastro.

Kl 10.00

eGastro er et iværksættereventyr, som leverer kvalitetsfødevarer fra Vestjylland til kræsne kunder over hele landet.

For et par år siden høstede Peter Mortensen og Thomas Henriksen herfra prisen som Danmarks bedste Guldkants-iværksættere.

Peter og Thomas fortæller os om Lemvig og tager os med på en sejltur i et fantastisk træskib på Limfjorden, hvor vi ser de bølgende bakker og den hyggelige by fra sin skønneste side.

Kl 12.00

På fjorden spiser vi Vesterhavs Tapas med brus eller skum, alt efter, hvad du foretrækker, inden vi igen lægger til i den hyggelige limfjordshavn. Hos eGastro tæt på havnen pakker vi sammen de bøffer, som senere på dagen indgår i vores aftensmad.

Kl 14.00

Eftermiddagskaffen drikker vi hos keramiker Lone Pedersen i Remmerstrand lidt længere ned ad Limfjordskysten. Under navnet LoPe har Lone både værksted, butik og bolig på samme adresse og byder ind i privaten til hjemmebagt kage og kaffe. Der er selvfølgelig også tid til at kigge på Lones smukke kunsthåndværk og komme bag om hendes kreativitet i værkstedet.

Lone er uddannet keramiker på Århus Kunstakademi og er samtidig professionel blomsterbinder. Kombinationen mellem keramik, blomster og vestjysk lune og natur er en autentisk oplevelse i særklasse.

Kl 15.30

Vi bryder op og kører så langt vestpå, vi kan komme, nemlig til Ferring, der ligger på kanten af Vesterhavet med en storslået udsigt ud over det åbne hav.

Kl 16.00

Vi mødes på Jens Søndergaards Museum indrettet i kunstnerens sommerhus på kanten af kysten. Her får vi fortællingen om Jens Søndergaard, der var en af de væsentlige skikkelser i dansk modernisme i starten af 1900-tallet. Han var ekspressionist, og hans foretrukne motiver var havet og landskabet. Her er begge dele storslået.

Fra museet kører vi den korte vej til Bovbjerg Fyr, hvor vi møder fyrmoster Lene Christiansen, der fortæller om de to fyrtårne – skibenes fyrtårn og menneskenes fyrtårn.

I dag er Bovbjerg Fyr først og fremmest et brusende kulturhus drevet af frivillige ildsjæle fra lokalområdet.

Alt imens bliver vores råvarer fra eGastro forberedt til en dejlig middag. Sammen slutter vi dagen af ved Fyret, hvor der er dækket op med hvide duge og udsøgte lokale råvarer, som vi nyder med den enestående havudsigt.

Menuen indeholder selvfølgelig også den gode Vesterhavsost, som netop modner på et specialbygget lager ganske tæt på Bovbjerg Fyr.

Kl 21.00

Vi siger farvel og tak for denne gang.