Håndbryg og kultur ad libitum

En del af pakken: En klasse for sig
(Fuld pakke)

håndbryg

Tirsdag 7. august 2018

Besøg autentisk gårdbryggeri som producerer dejlig øl og skøn saft.
Oplev kultur og shopping i Holstebro. Slut dagen med tapas og vin i fangekælderen på Nørre Vosborg.

Til kl 9.30

Morgenmad i Sydladen på Nørre Vosborg.

Kl 10.30

I Stårup ved Højslev uden for Skive møder vi brygger John Smith, der har stor succes med sit gårdbryggeri Staarup Haandbryg. Udover at brygge godt øl i mange varianter, presser John og hans hustru Karen også saft af frugt og grønt fra lokale avlere og fra naturen på egnen. De bager bl.a. også knækbrød af restprodukterne fra ølproduktionen.

Vi hører historien om gårdbryggeriet og smager på både øl og saft.

Kl 12.00

Vi kører sydvest på til Holstebro.

Kl 13.00

I Holstebro mødes vi på Café Utopia midt i byen. Utopia er en af landets ældste cafeer drevet efter socialøkonomiske principper og er en bragende succes. Her spiser vi en frokost sammensat af lokale specialiteter inkl. et glas vin.

En Utopist fortæller om stedets principper, og den kreative købmand Peter Nørgaard kommer også forbi til en kop kaffe: Han fortæller om en landsdækkende succes med etablering af job til mennesker, som normalt står udenfor arbejdsmarkedet.

Kl 14.30

Mulighed for shopping i Holstebros prisbelønnede gågader, hvor kunsten kigger frem overalt.

Kl 15.30

Direktør Anders Gaardbo Jensen fra Holstebro Kunstmuseum tager os med rundt til de vigtigste af byens kunstværker. Vi begynder selvfølgelig ved Giacomettis ”Kvinde på kærre” – eller ”Maren å æ woun”, som sidst i 1960’erne satte Holstebro på den anden ende. Siden har bl.a. Bjørn Nørgaard og Astrid Noack også bidraget med væsentlige værker i bybilledet.

Kulturturen slutter på Holstebro Kunstmuseum, der er bygget op omkring Færch-familiens smukke gamle villa i centrum af byen.

Kl 19.00

Vi slutter en oplevelsesrig dag med tapas og vin i fangekælderen på Nørre Vosborg.

Overnatning på Hotel Nørre Vosborg.