13. marts kl. 19.00

Georg Metz – Myterne & Medierne

Georg Metz kan levere det meste til alle former for målgrupper, og får især ros for sit engagement, autenticitet og skarpe viden.

Med mange år hos DR både på Radioavisen, Kulturafdelingen Radio, redaktør ved TV-Avisen og redaktør ved radioens Ugerevyen har Georg Metz samlet en bred journalistisk erfaring. Derudover har han arbejdet som retoriklærer, som Statens filmkonsulent 1988-91 og som Informations kronikredaktør, og var desuden fra 1994-96 bladets chefredaktør, lederskribent, columnist og anmelder.

Som forfatter har Georg Metz blandt andet udgivet: “De tider” (noveller), “Engang” (roman), “Når det først” (roman), “Arbejdsmiljø – sådan set” (novelletter), “Danmarks sang” (kommenteret udvalg af danske sange) og “Det tyvende århundrede” (med Frank Esmann) samt mange flere. Georg Metz er redaktør af og bidragsyder til adskillige antologier, formand for bestyrelsen af Den Anden Opera, 1999-2002, formand for Danske Skønlitterære Forfattere, 2000-2002, og modtog i 1989 også Døssing-prisen.

Foredraget Myterne & Medierne, kommer omkring, hvorfor man ikke kan stole på det journalistiske miljø i det moderne mediekredsløb, og hvorfor der ikke er ret meget at gøre ved det. Det er kritik af en samfundsindretning, der er lige så global, som den er betænkelig.