14. juni 2020 Kl. 15.00

Diathéseis

Med violinist Christine Bernsted og Pianist Ramez Mhaanna

Duo Diathéseis består af violinist Christine Bernsted og pianist Ramez Mhaanna, hvis samarbejde startede da begge musikere modtog Leonié Sonnings talentpris i 2019. Begge musikere er internationale personaer, der både har studeret og turneret i udlandet, bl.a. i Rusland, Østrig, Kina og Australien.

De har hver især vundet priser ved konkurrencer såsom Melbourne International Violin Competition, Golden Music Awards i New York, 1st Vienna Music Competition og “Musica Classica” i Moskva.

Begge musikere har været udvalgt til at være solister med Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums symfoniorkester, og vundet priser ved konservatoriets legatkonkurrencer.

 

Mere om musikerne

Violinist Christine Bernsted har på trods af sin unge alder allerede udmærket sig som 1. prisvinder ved flere store violinkonkurrencer i ind- og udland, som har ført til hendes debut i blandt andet Carnegie Hall i New York, i Kammermusiksaal i Berlinerphilharmonien og i Royal Albert Hall i London. Senest vandt hun i 2018 1. pris i Melbourne International Violin Competition i Australien. Efter sine bachelorstudier hos professor Tim Frederiksen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København har Christine sideløbende med sine kandidatstudier hos professor Eszter Haffner i København studeret hos violinlegenden Roris Kuschnir i Wien.  Hun har deltaget i masterclasses med verdensberømte violinister såsom Pinchas Zukerman, Nikolaj Znaider og Gerhard Schulz og er nu optaget i solistklassen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København hos Eszter Haffner og hos Boris Kuschnir i Wien. Christine modtog i 2019 Leonié Sonnings Talentpris 2019 og Carl Nielsens og Anne-Marie Carl-Nielsens Talentpris. Hun spiller på en fransk Auguste Bernadel-violin fra 1836 givet til hende af en privat fond.

Pianist Ramez Mhaanna har dansk-libanesisk-russisk baggrund og har flere omfattende koncertturneer bag sig i ind- og udland, heriblandt i særdeleshed i Kina og Rusland. Ramez tog sin bacheloruddannelse fra det anerkendte Gnessins Musikakakemi i Moskva og tog herefter sin kandidatgrad hos Amalie Malling på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København, hvor han også blev optaget i  solistklassen i 2018. I 2019 modtog han specialprisen for bedste fremførsel af dansk repertoire ved Duo Lied Competition i København og sølvmedalje ved 1st Vienna International Music Competition.

Hør traileren her: https://www.youtube.com/watch?v=ud9jEB4wn9M&feature=youtu.be
Hør 1. sats her: https://youtu.be/6Vc6deY3uxE

Arrangeres i samarbejde med projektet ‘Det moderne fællesskab i historiens vingesus’ der støttes af LAG og Erhvervs styrelsen.