D. 25. oktober 2021 kl. 20.00

Brahms trio

Fra Moskva til Nørre Vosborg: Russisk mestertrio giver koncert

Brahms Trio gæster Nørre Vosborg i anledning af Nordvestjysk Musikkreds’ 50-års jubilæum

Mandag den 25. oktober kl. 20.00 får koncertpublikum på Nørre Vosborg mulighed for igen at opleve kammermusik på topniveau, når Brahms-klavertrioen spiller på den 700 år gamle herregård. Musikerne i ensemblet, Nikolaj Satjenko (violin), Kirill Rodin (cello) og Natalia Rubinstein (klaver) tæller iblandt de førende i Rusland: Mens Nikolaj Satjenko og Kirill Rodin har vundet førstepriser i den verdensberømte Tjajkovskij-konkurrence i Moskva, har Natalia Rubinstein, som desuden er kammermusikprofessor på det verdensberømte Tjajkovskij-konservatorium i Moskva, siden 2002 været ”Æreskunstner af den Russiske Føderation”.

Koncerten arrangeres Nordvestjysk Musikkreds i anledning af foreningens 50-års jubilæum.

Brahms Trio har optrådt i nogle af verdens mest betydningsfulde koncertsale såsom Den Store Sal på Musikkonservatoriet i Moskva, Den Store Sal af Filharmonien i Warszawa, Lisinsky-Koncertsalen i Zagreb, Seoul Art Centre samt andre koncertsteder i Moskva, Skt. Petersburg, Bruxelles, Wien, Rom, Paris, Melbourne, Hong Kong m.fl. og kommer altså til Holstebro nu, oven i købet med et værk fra ensemblets russiske hjemland i bagagen, Rimskij-Korsakovs efterladte Klavertrio i c-mol og Sjostakovitj’ Klavertrio i e-mol, op. 67.

Ydermere er der et værk af den komponist på programmet, som trioen er opkaldt efter: Johannes Brahms. Det er hans sene Klavertrio i c-mol, der spilles side om side med de to russiske værker.

Allerede i 1999 og med Den Russiske Føderations Kulturministerium, Moskvas Statslige Akademiske Filharmoniske Selskab samt Goethe-instituttet som protektorer, gik musikerne i Brahms Trio i gang med deres store indspilningsprojekt, antologien af russiske klavertrioer. En opgave, der vil genoplive glemte sider af den russiske musikhistorie ved en nyfortolkning af den nationale kulturarv, som tager udgangspunkt i en nutidig opførelsesæstetik. Musikerne er således besluttet at optage og udgive samtlige klavertrioer, der blev komponeret i Rusland i det 19. og 20. århundrede.

Koncerten på Knudsens og Nordvestjysk Musikkreds’ jubilæum støttes specifikt af Holstebro Kommune og Færchfonden. Turnéen gennemføres med venlig støtte fra Det Obelske Familiefond og Knud Højgaards Fond.

Program:

Nikolaj Rimskij-Korsakov (1844-1908)
Klavertrio i c-mol

Pause

Anton Arenskij (1861-1906)
Klavertrio nr 1 i d-mol, opus 32

Nikolaj Lopatnikoff (1903-1976)
Klavertrio i a-mol, opus 23